Toate scolile
Select one...
 • Selectati taraSelectati tara...
 • Australia (2)Australia (2)australia
 • Austria (3)Austria (3)austria
 • Canada (7)Canada (7)canada
 • Cehia (1)Cehia (1)cehia
 • China (1)China (1)china
 • Cipru (1)Cipru (1)cipru
 • Elvetia (14)Elvetia (14)elvetia
 • Franta (5)Franta (5)franta
 • Germania (10)Germania (10)germania
 • Irlanda (0)Irlanda (0)irlanda
 • Italia (1)Italia (1)italia
 • Marea Britanie (71)Marea Britanie (71)marea_britanie
 • Noua Zeelanda (4)Noua Zeelanda (4)noua_zeelanda
 • Portugalia (1)Portugalia (1)portugalia
 • Romania (0)Romania (0)romania
 • Singapore (0)Singapore (0)singapore
 • Spania (3)Spania (3)spania
 • Statele Unite (14)Statele Unite (14)statele_unite
 • Tailanda (1)Tailanda (1)tailanda
 • Turcia (1)Turcia (1)turcia

Scoli participante - Marea Britanie

Marea Britanie este alcatuita din patru tari separate: Anglia (England), Tara Galilor (Wales), Scotia (Scotland) si Irlanda de Nord (North Ireland) si fiecare dintre ele asigura experiente educationale diferite pentru elevii de peste hotare. Toate insa au un sistem educational recunoscut international, care poate oferi elevilor de peste hotare o experienta educationala de calitate. In ultimii 2 ani ai unei prep-school ("preparatory school") (de la 11 la 13 ani), elevii se pregatesc pentru examenele de "common entrance", considerate examene de admitere la scolile secundare (senior schools) si sustinute de elevi la varsta de 13 ani.

Examenele pentru "common entrance" se dau in general in ultima saptamana din ianuarie (termenul limita de inscriere este 1 decembrie) si in prima saptamana din mai (termenul limita de inscriere e 1 martie) la 11 obiecte: Matematica, Stiinte, Engleza, Istorie, Geografie, Limbi Moderne, Studii de Religie, Limbi Clasice, Informatica, Limbi Moderne (examen online) si Engleza (examen online).  Examenele de "common entrance" sunt mai degraba examene de admitere decat examene de evaluare, lucrarile fiind corectate de scolile la care aplica elevul. Elevilor internationali care sustin examenele de Common Entrance li se permite sa foloseasca dictionare si au la dispozitie 25% mai mult timp pentru fiecare examen, daca au studiat intr-o alta limba decat engleza in ultimii 2 ani.

Rezultatele la examenele de A Level este criteriul cel mai folosit pentru admiterea la universitatile britanice. Cursurile de A Level dureaza 2 ani, in primul an elevii sustinand cursurile de AS (Advanced Subsidiary) Level iar al doilea an, A2 completeaza programul de A Level necesar admiterii. Elevilor li se recomanda sa-si aleaga 4-5 obiecte pentru cursurile de AS Level si doar 3 pentru cursurile de A2.

In Scotia, elevii sustin un examen national la 16 ani. In functie de rezultatele la acest examen, elevii aleg sa-si continue studiile pe 5 nivele separate: Access, Intermediate 1, Intermediate 2,  Higher sau Advanced Higher. Elevii care au aptitudini pentru anumite obiecte pot sustine aceste examene numai la acestea, deoarece urmarea cursurilor de Higher and Advanced Higher constituie baza deciziei de admitere la universitatile din Scotia.

In ultimii ani, tot mai multe scoli britanice (aproximativ 40 la inceputul anului 2008) au introdus programe de IB (International Baccalaureate - Bacalaureat International), program de 2 ani recunoscut de universitatile din toata lumea, inclusiv cele britanice.

Page updated 01 AUG 2017

 • descrierea completa a scolii

  ACS Cobham (IB School)

  ACS International Schools este un consortiu format din trei scoli: ACS Cobham, ACS Egham si ACS Hillingdon. ACS Cobham ofera cazare boarding pentru studentii internationali, in timp ce ACS Egham si Hillingdon sunt "scoli de zi" (day schools). ACS International Schools scolarizeaza, la aceasta ora, peste 2.600 de elevi cu varste intre 2 si 18 ani, in trei campusuri situate in apropiere de centrul Londrei. Mediul scolar are o aroma cu adevarat internationala datorita celor peste 70 de tari reprezentate de elevii scolii, printre care se numara: UK, Canada, Olanda, Norvegia, Japonia, Suedia, Australia, Africa de Sud, Spania, Franta, India, Rusia, Mexic, China, Danemarca, Germania sau Romania. Toate cele trei scoli sunt co-educationale (fete si baieti). Bazate pe principiile educati (...)

 • descrierea completa a scolii

  Ampleforth College

  Ampleforth College scolarizeaza elevi intre 9 si 13 ani (in cadrul St. Martin's School, scoala primara a Ampleforth College) si aproximativ 600 de elevi intre 14 si 18 ani in cadrul Ampleforth College, marea majoritate dintre acestia locuind in campusul colegiului. Scoala este selectiva si impune standarde academice ridicate, motiv pentru care un mare numar de elevi aleg sa-si continuie studiile la Oxbridge (colegiile universitatilor Oxford si Cambridge). Elevii britanici sunt admisi la Ampleforth pe baza examenelor "common entrance" iar elevii absolut exceptionali primesc burse de studii. Drama, muzica si artele plastice sunt obiectele in care scoala exceleaza iar cursurile de Debate au o lunga traditie in aceasta scoala. Activitatile sportive sunt de asemenea foarte bine (...)

 • descrierea completa a scolii

  Ardingly College (IB School)

  Ardingly College este un colegiu co-educational pentru elevi cu varsta intre 3 si 18 ani, localizat in SE Angliei, in West Sussex, intre Londra si Brighton. Cu o vechime de 150 ani, Ardingly College urmareste sa dezvolte in elevii sai dragostea de invatare, potentialul academic si talentul, in mijlocul unei comunitati grijulii, care favorizeaza sensibilitatea, increderea, un simt al acordarii de sprijin si entuziasmul legat de viata.   Activitatile extracuriculare  includ: sport (fotbal, hockey, atletism, tenis, cricket, navigatie, etc.), arte (pictura, ceramica, desen, manipularea pe calculator a fotografiilor etc.), drama, muzica, excursii, in total in jur de 70 de activitati din diferite discipline. Campusul scolii se intinde pe 93 hectare, avand facilitati excelente: studi (...)

 • descrierea completa a scolii

  Ashby School

  Cu o istorie si traditie educationala de mai bine de 400 ani si considerata una dintre cele mai bune scoli publice, Ashby School a fost premiata de British Council cu International School Award pentru a treia oara consecutiv. Acest premiu se acorda scolilor care adauga o dimensiune globala curriculumului, mai cu seama in urmatoarele domenii: poezie internationala (Limba engleza), conflict international (Arte), muzica lumii (Muzica), comert international (Studiul afacerilor), studii biologice si medicale (Biologie).  In anul 2012 scoala de baieti a devenit academie, asta inseamna ca are o mai mare libertate in ceea ce priveste curriculumul, finantele si multe alte aspecte. Academiile sunt scoli finantate de stat, independente si hotarate sa ofere educatie de prima clasa. Tehnologia re (...)

 • descrierea completa a scolii

  Ashford School

  Fondata in anul 1898, Ashford School este una dintre cele mai bune scoli private din Marea Britanie, votata “Cea mai buna scoala a anului 2010/2011”. Localizata in East Hill, Ashford, Kent, la 90 minute de aeroporturile din Londra, Ashford School este o scoala mixta, frecventata de 850 de elevi cu varsta intre 3 si 18 ani, dintre care o treime dintre elevii de peste 10 ani sunt in regim boarding.     Scoala ofera facilitati excelente: piscina acoperita, terenuri de sport (hockey, fotbal, netball, tenis), sali de sport, laboratoare de arte, design si tehnologie, IT si stiinte, centru de studiu complet echipat, teatru si sala auditorium.   Elevii locuiesc in trei case diferite in functie de varsta si gen. Fiecare elev beneficiaza de spatiul si sprijinul neces (...)

 • descrierea completa a scolii

  Aysgarth (Boys, Prep School)

  Scoala preparatorie (prep-school) pentru baieti intre 8 si 13 ani, Aysgarth School are expertiza in pregatirea elevilor pentru a fi admisi la cele mai prestigioase scoli boarding sau publice din Marea Britanie. Astfel, absolventii de 13 ani ai Aysgarth School performeaza exceptional la examenele de Common Entrance, fiind admisi la Eton College, Harrow School, Winchester School sau Radley School. Aysgarth propune elevilor sai o educatie placuta, inspiranta si relevanta, care le va oferi o pregatire totala pentru atingerea excelentei in decursul studiilor gimnaziale si liceale, dar si mai departe. Scoala gazduieste o comunitate unita de elevi si profesori, principala sa menire fiind aceea de a scoate la lumina ceea ce e mai bun in fiecare copil, printr-un mediu suportiv, stimulant si confor (...)

 • descrierea completa a scolii

  Badminton School (Girls)

  Infiintata in 1858 si localizata in orasul universitar Bristol, Badminton School este o scoala privata pentru fete cu varsta intre 3 si 18 ani. Cu 100 % rata de trecere a examenelor pentru A Levels, Badminton School se afla printre scolile de top din Marea Britanie. Cele 440 de fete sunt incurajate si sprijinite sa se dezvolte din toate punctele de vedere, sa-si urmeze interesele si sa-si atinga scopurile, atat in domeniul academic, cat si in cazul activitatilor extracurriculare. Valorile de baza ale scolii sunt inspirate si fetelor: respect mutual, toleranta si integritate.  Absolventii scolii au ajuns sa urmeze universitati de prestigiu si sa isi construiasca cariere de succes.   Elevele sunt cazate in 3 case, in functie de varsta, cate patru, trei, doua sau chiar singure (i (...)

 • descrierea completa a scolii

  Bedford (Boys, IB School)

  Bedford School este o scoala de baieti ce se bucura de o excelenta traditie educationala si de rezultate foarte bune la examenele GCSEs, A Levels si IB - International Baccalaureate. Datand inca din secolul al XVI-lea, Bedford este o scoala de mari dimensiunii, scolarizand la aceasta ora peste 650 de elevi de diferite nationalitati. In ciuda celor peste 450 de istorie, Bedford este orientata catre viitor, lucru care transpare cu usurinta din politica de investitii masive in cresterea calitatii vietii si a standardelor educationale. Rezultatele acestei politici se vad in facilitatile exceptionale puse la dispozitie elevilor, printre care se numara observatorul si planetarium-ul, biblioteca si noul centru pentru muzica, precum si echipamentele high-tech cu care este dotata scoala. Bedford S (...)

 • descrierea completa a scolii

  Bellerbys College

  Bellerbys College are in spate peste 50 ani de excelenta academica, sprijinind elevii in a-si indeplini ambitiile si a ajunge la universitatile de top din Marea Britanie. Colegiul se bazeaza pe doua specte esentiale: cea mai buna pregatire si cel mai bun suport acordat elevilor. Profesori cu o pregatire excelenta ii ajuta pe elevi sa isi dezvolte abilitatile practice si sa isi gaseasca cea mai buna universitate pentru ei, iar scoala pune la dispozitie cate un tutore pentru fiecare elev, precum si consiliere in limba materna.  Bellerbys College are patru locatii: Brighton - orasul de pe litoral preferat al Marii Britanii, Cambridge - important oras universitar, Londra - capitala multinationala, si Oxford - centru al excelentei academice.   Campusurile din fiecare oras pun la di (...)

 • descrierea completa a scolii

  Bishop's Stortford College

  Infiintat in 1868, Bishop’s Stortford College este una dintre cele mai bune scoli private co-educationale din Marea Britanie, scolarizand elevi cu varsta intre 4 si 18 ani in regim boarding saptamanal, flexibil sau complet, plus scoala de zi.   Colegiul se afla in orasul istoric Bishop’s Stortford, la jumatatea distantei dintre Londra si Cambridge, la 10 minute de aeroportul Stansted si la o ora si 15 minute de aeroportul Heathrow. Centrul orasului se afla la 5 minte pe jos de la intrarea principala a scolii.   Cu 1.140 de elevi, colegiul este destul de mare sa ofere nenumarate oportunitati, iar, in acelasi timp, fiind impartit in 3 scoli, destul de mic astfel incat profesorii sa cunoasca elevii si sa le ofere atentia cuvenita, iar elevii sa se cunoasca intre ei s (...)

 • descrierea completa a scolii

  Bosworth Independent College

   Fondat in 1977, Bosworth Independent College este unul dintre cele mai prestigioase colegii indepenente din Marea Britanie, cu rezulate academice excelente, etos si legaturi stranse cu universitati importante, insumand peste 320 de elevi cu varsta intre 14 si 19 ani, proveniti din medii culturale diverse..   Brosworth College se afla in Northampton, un oras cu o istorie bogata si distinsa, situat in inima Angliei. La numai o ora distanta de Londra si de celelalte centre universitare importante (Cambridge, Oxford, Birmingham, Nottingham, Menchester), colegiul ofera mediul perfect pentru invatare.   Elevii sunt cazati separat, in functie de sex si varsta, in cele 6 case ale colegiului, in camere de una sau doua persoane. Casele ofera o atmosfera calda si placuta, aflandu- (...)

 • descrierea completa a scolii

  Brentwood School (IB School)

  Cu o istorie de peste 400 de ani, Brentwood School isi propune sa ofere o educatie de prima clasa elevilor cu varsta intre 3 si 18 ani, sa trateze fiecare elev individual si sa se asigure ca elevii obtin cele mai bune rezultate academice.  Localizata in Brentwood, Essex - un oras cu aer rural, cu copaci, campuri si spatii deschise peste tot in jur,  si intinzandu-se pe o suprafata de 29 hectare, scoala ofera facilitati de inalta calitate necesare unui curriculul bogat: laboratoare de stiinte, dotari cu cea mai noua tehnologie, centru de resurse, centru sportiv, spatii de socializare, cafenea etc. Scoala ofera conditii boarding elevilor intre 11 si 18 ani. Fetele si baietii sunt cazati separat, in 2 case.  Conditiile de cazare sunt foarte bune, scoala primind un premiu in a (...)

 • descrierea completa a scolii

  Brighton College

  Fondat in 1845, Brighton College gazduieste elevi incepand cu varsta de 11 ani si are ca si scop formarea unor adulti bine educati, toleranti si curiosi din punct de vedere intelectual, care sunt pregatiti sa isi asume un rol activ si pozitiv in tara lor si in lume. Colegiul este localizat in Brighton, pe coasta de sud a Marii Britanii, un oras vibrant, colorat si creativ cu posibilitati multiple: de la vizite turistice, la shopping si plaja.    Toate cele patru case in care sunt cazati elevii au facilitati excelente, inclusiv un centru de sanatate. Dupa terminarea cursurilor, elevii au acces la piscina, sala de fitness, sala de sport, biblioteca, sala de repetitii, facilitati IT etc.    Activitatile extracurriculare includ competitii intre case in diferite domenii (...)

 • descrierea completa a scolii

  Bromsgrove (IB School)

  Avand o istorie bogata de peste 500 de ani (a fost infiintata in anul 1553), Bromsgrove este una din cele mai renumite colegii co-educationale independente din Marea Britanie. Avand o filosofie focalizata pe excelenta, valorile esentiale pe care isi propune sa le promoveze in randul elevilor sai sunt: modestia si increderea in sine, altruismul si ambitia, respectul si curiozitatea, toleranta si viziunea. Acestea sunt sustinute de o educatie in care cunoasterea, disciplina si flexibilitatea sunt inalt valorizate. Trecutul bogat si nobil al scolii este o carte valoroasa de vizita pentru toti cei interesati de educatie si traditie la cel mai inalt nivel. Initial, Bromsgrove a fost o scoala religioasa datand din Evul M (...)

 • descrierea completa a scolii

  Campbell College

  Fondat cu mai bine de 100 ani in urma, Campbell College este un colegiu care isi propune sa ofere o educatie bogata si sa ii ajute pe toti elevii sa isi descopere punctele tari si sa isi dezvolte talentul la potential maxim in cadrul scolii si dupa absolvire.   Cei peste 100 de elevi cu varsta intre 11 si 18 ani aflati  in regim boarding au numeroase avantaje: vin in contact cu mult mai multe oportunitati decat daca ar frecventa o scoala normala, au un grad mai mare de independenta, invata sa fie respectuosi, responsabili si rezilienti, dezvolta relatii si prietenii, beneficiaza de si ofera suport, plus ca isi pot vizita oricand familia.  Din 2006, numarul elevilor in regim boarding a crescut de la 60 baieti la 130 baieti si fete in 2012. Fetele studiaza si locuiesc separa (...)

 • descrierea completa a scolii

  Cardiff Sixth Form College

  Cardiff Sixth Form College este una dintre instutiile de invatamant preuniversitar din Marea Britanie cu o foarte buna reputatie academica. Succesul este asigurat de clase cu un numar redus de elevi, profesori foarte buni, si un personal admistrativ foarte dedicat. In anii trecuti, colegiul a obtinut cele mai bune rezultate din Marea Britanie la examenele A Levels, cu un procentaj promovabilitate de 100%, cu calificative intre A* si B. Toti elevi au promovat cursuri A level si au fost acceptati la programele universitare pe care doreau sa le urmeze. Localizare Cardiff Sixth Form College este situat in zona centrala a orasului Cardiff, capitala Tarii Galilor. Cardiff este un oras modern si cosmopolit, un important centru turistic din Marea Britanie, situat in apropiere de Bristol si la 2 (...)

 • descrierea completa a scolii

  Caterham School

  Caterham School este o scoala privata coeducationala britanica. Pe langa obtinerea unor rezultate academice foarte bune, scoala isi incurajeaza elevii sa gandeasca critic, sa aiba valori morale si incredere in sine si sa fie interesati de ceea ce se petrece in lume. Scoala este situata la aproximativ 30 de km in sudul Londrei, langa orasul cu acelasi nume. Programe de studiu GCSE (14-16 ani): Elevii au ca subiecte obligatorii: engleza, matematica, limba straina la alegere (franceza, germana, spaniola sau italiana) si stiinte (fizica, chimie sau biologie). Alte optiuni sunt: franceza, latina, spaniola, istoria, filosofie si etica, teatru, studii de economie si business, arta si design, design 3D, geografie, muzica, educatie fizica, greaca. A Levels (16-18 ani): Elevii trebuie sa isi ale (...)

 • descrierea completa a scolii

  CATS Canterbury (IB School)

  CATS College Canterbury face parte din Cambridge Education Group (CEG) - un grup de colegii destinat integrarii studentilor internationali in mediul academic britanic. CATS se focalizeaza intensiv pe atingerea excelentei in educatie, procentul de admitere a absolventilor in institutiile de invatamant superior din Marea Britanie fiind de 100%. Avand peste 50 de ani de expertiza si succes in domeniul educational, CATS urmeaza filosofia “invatamantului personalizat”, caracterizat prin: planuri de invatare specifice nevoilor si obiectivelor fiecarui elev, suport zilnic din partea tutorilor, evaluari saptamanale, traseu profesional individualizat, toate acestea facand parte dintr-o gama variata de servicii si orientare in cariera. Acest suport individualizat duce la performante acad (...)

 • descrierea completa a scolii

  CATS College Cambridge

  CATS College Cambridge face parte din Cambridge Education Group (CEG) - un grup de colegii destinat integrarii studentilor internationali in mediul academic britanic. CATS se focalizeaza intensiv pe atingerea excelentei in educatie, procentul de admitere a absolventilor in institutiile de invatamant superior din Marea Britanie fiind de 100%. Avand peste 50 de ani de expertiza si succes in domeniul educational, CATS urmeaza filosofia “invatamantului personalizat”, caracterizat prin: planuri de invatare specifice nevoilor si obiectivelor fiecarui elev, suport zilnic din partea tutorilor, evaluari saptamanale, traseu profesional individualizat, toate acestea facand parte dintr-o gama variata de servicii si orientare in cariera. Acest suport individualizat duce la performante acade (...)

 • descrierea completa a scolii

  CATS College London

  CATS College London face parte din Cambridge Education Group (CEG) - un grup de colegii destinat integrarii studentilor internationali in mediul academic britanic. CATS se focalizeaza intensiv pe atingerea excelentei in educatie, procentul de admitere a absolventilor in institutiile de invatamant superior din Marea Britanie fiind de 100%. Avand peste 50 de ani de expertiza si succes in domeniul educational, CATS urmeaza filosofia “invatamantului personalizat”, caracterizat prin: planuri de invatare specifice nevoilor si obiectivelor fiecarui elev, suport zilnic din partea tutorilor, evaluari saptamanale, traseu profesional individualizat, toate acestea facand parte dintr-o gama variata de servicii si orientare in cariera. Acest suport individualizat duce la performante academic (...)

 • descrierea completa a scolii

  Chelsea Independent College

  Chelsea Independent College face parte din Colegiile Astrum (alaturi de Duff Miller College si Lansdowne College), care sunt toate diferite, astfel elevii pot alege mediul de invatare care li se potriveste cel mai mult. Pentru mai bine de 60 ani, cele trei colegii au incurajat elevii sa se distinga de multime, sa gandeasca atat critic cat si diferit, sa isi urmeze ambitiile si sa exceleze in ceea ce fac.  Astfel, programul de invatare de la Astrum consta in identificarea abilitatilor fiecarui elev si crearea unui plan individualizat de invatare, combinand practicile de invatare traditionale cu cele moderne (state of the art).   Colegiul se afla langa Chelsea, in Londra, orasul cu cele mai multe nationalitati si limbi vorbite din lume. Atractiile turistice si culturale fac din L (...)

 • descrierea completa a scolii

  Concord College

  Concord College este o scoala boarding cu o excelenta traditie adacemica, ce scolarizeaza elevi intre 13 si 18 ani. Elevii Concord au rezultate exceptionale la examenele de GCSEs si A Level, iar absolventii aleg sa urmeze cursurile universitare in cele mai prestigioase universitati britanice, inclusiv Oxbridge (Oxford si Cambridge), London School of Economics, Imperial College London. Campusul contine atat cladiri vechi, de valoare istorica, cat si cladiri noi care pot raspunde cerintelor educationale ale secolului 21. Se asteapta ca elevii Concord College sa obtina cele mai inalte standarde academice. Ei sunt incurajati sa dezvolte un simt puternic al responsabilitatii personale in gestionarea actului de invatare, sa isi exprime parerile intr-un mod asertiv si sa isi comunice eficient in (...)

 • descrierea completa a scolii

  Dean Close School

  Infiintata in 1886, Dean Close School este o scoala privata mixta, cu elevi intre 2 si 18 ani. Valorile centrale ale scolii sunt spiritul comunitatii, respectul pentru ceilalti, relatiile si serviciuladus celor din jur.  Campusul scolii se intinde pe o suprafata de 20 hectare, fiind localizat in centrul orasului Cheltenham, recunoscut pentru contributiile culturale internationale, gazduind numeroare festivaluri, printre care Greenbelt, Cheltenham Literature Festival, Cheltenham Jazz Festival, Cheltenham Science Festival si Cheltenham Music Festival.    Scoala se centreaza pe dezvoltarea individuala a elevilor. La aceasta contribuie numarul mic de elevi dintr-o clasa, facilitatile de invatare excelente, plus un teatru profesional cu 550 locuri, amfiteatru, piscina inchisa, (...)

 • descrierea completa a scolii

  Duff Miller College

  Duff Miller College face parte din Colegiile Astrum (alaturi de Chelsea Independent College si Lansdowne College), care sunt toate diferite, astfel elevii pot alege mediul de invatare care li se potriveste cel mai mult. Pentru mai bine de 60 ani, cele trei colegii au incurajat elevii sa se distinga de multime, sa gandeasca atat critic cat si diferit, sa isi urmeze ambitiile si sa exceleze in ceea ce fac.  Astfel, programul de invatare de la Astrum consta in identificarea abilitatilor fiecarui elev si crearea unui plan individualizat de invatare, combinand practicile de invatare traditionale cu cele moderne (state of the art).   Colegiul se afla in Londra, orasul cu cele mai multe nationalitati si limbi vorbite din lume. Atractiile turistice si culturale fac din Londra orasul id (...)

 • descrierea completa a scolii

  Dulwich College (Boys)

  Dulwich College este o scoala boarding pentru baieti, extrem de selectiva din punct de vedere academic. Elitismul scolii reiese din faptul ca peste 15% din absolventi sunt admisi la universitati de renume precum Cambridge, Oxford sau universitatile din IVI League. Istoria Dulwich College este extrem de bogata, scoala bucurandu-se inca de la infiintarea sa, in 1619, de renumele de a fi format unii dintre cei mai buni actori, muzicieni, sportivi sau scriitori din Marea Britanie. Unul din obiectivele principale ale scolii este oferirea unei educatii centrata pe fiecare elev in parte, asa incat acesta sa poata sa-si puna in valoare intregul potential. Scoala dispune de facilitati deosebite atat in plan educational cat si in plan sportiv sau pentru dezvoltarea abilitatilor artistice ale elevil (...)

 • descrierea completa a scolii

  D'Overbroeck's College

  D'Overbroeck's College este un colegiu coeducational din Oxford, pentru elevi intre 14 si 18 ani. Are aproximativ 285 de studenti, dintre care 160 traiesc in resedintele scolii sau in familii gazda. Numarul mic de elevi din clase si metodele de predare folosite duc la obtinerea unor rezultate foarte bune la examene. Scoala ofera consiliere speciala pentru admiterea la universitatile din Oxford si Cambridge (unde ajung 10% din absolventi), precum si pentru medicina si stomatologie. Programe de studiu GCSE (14-16 ani): Program de unul sau doi ani pentru imbunatatirea nivelului de limba engleza si a pregatirii academice necesare pentru urmarea unui program de A-level sau bacalaureat international. Disciplinele disponibile pentru acest program sunt: engleza, matematica, chimia, fizica, biolo (...)

 • descrierea completa a scolii

  Ellesmere College (IB School)

  Ellesmere College este o scoala co-educationala (fete si baieti), infiintata in 1884, situata in zona rurala din North Shropshire, la o ora de Manchester. Colegiul ofera celor 550 de elevi un curriculum complex ce-si propune sa dezvolte abilitatile lingvistice, analitice si creative ale elevilor, oferind atat programe de A-Level cat si de Bacalaureat International (IB). Colegiul este recunoscut pentru numarul mare de activitati sportive pe care le pot alege elevii precum si pentru traditia sa in teatru. Ellesmere College este membra a corporatiei Woodart, cel mai mare grup de scoli independente din Marea Britanie. Ellesmere College este o scoala ce pune valoare pe individ. Succesul la Ellesmere se bazeaza pe educatie de inalta calitate, asociata cu un angajament puternic fata de activitat (...)

 • descrierea completa a scolii

  Felsted School (IB School)

  Stabilita in 1564, in Felsted, Essex, Felsted School primeste cu bratele deschise elevii internationali si valorifica diversitatea, avand cateva calitati importante care o plaseaza printre scolile private de top din Marea Britanie: - rezultate academice excelente - clase cu numar mic de elevi - locatie sigura, campusul intinzandu-se pe o suprafata de 32 hectare - facilitati sportive excelente - profesori inalt calificati si dedicati - scoala de muzica de cel mai inalt nivel - legaturi internationale puternice - expeditii in toata lumea - membra al Round Square (asociatie de scoli din toata lumea ce permite elevilor deplasarile interscolare) - productii dramaturgice de inalta calitate  - acces usor la mijloace de transport in toata regiunea   Este recomandat ca e (...)

 • descrierea completa a scolii

  Fettes College (IB School)

  Fettes College este o scoala boarding prestigioasa din Marea Britanie, ce scolarizeaza fete si baieti intre 7 si 18 ani. Situata intr-o zona speciala, ce se bucura de atat de natura, cat si de apropierea de inima orasului Edinburgh, Fettes College isi bazeaza reputatia deosebita pe rezultatele academice exceptionale ale elevilor, pe educatia spirituala si traditia sportiva bogata. Scoala a fost infiintata in 1870 de catre Sir William Fettes, Lord al orasului Edinburgh care, pierzandu-si unicul fiu in 1815, s-a decis sa isi dedice viata "dezvoltarii, educatiei si bunastarii tinerilor". Cladirea care gazduieste scoala este una dintre cladirile-emblema ale orasului Edinburgh si ale Scotiei, autorul acestei piese arhitecturale grandioase fiind David Bryce. Fettes College se mandrest (...)

 • descrierea completa a scolii

  Gordonstoun

  Gordonstoun School este o scoala boarding co-educationala din Scotia, ce scolarizeaza anual peste 450 de elevi cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani. Familia "Gordonstoun" este reprezentata de o treime de elevi scotieni, o treime de elevi din restul Marii Britanii si o treime de elevi internationali, proveniti din aproximativ 35 de tari din intreaga lume. In comunitatea alumni a Gordonstoun poate fi identificata o galerie impresionanta de personalitati publice si membri ai familiei regale. Printre acestia se numara: Printul Charles al Marii Britanii si tatal sau - Ducele de Edinburgh, fratii printului Charles - Printii Andrew si Edward, scriitorul William Boyd, muzicienii Roy Williamson si Dick Heckstall-Smith. Gordonstoun are, de asemenea, si un personaj (...)

 • descrierea completa a scolii

  Headington (Girls, IB School)

  Infiintata in 1915 si localizata in Oxford, Headington School ofera o educatie de inalta calitate fetelor intre 4 si 18 ani. Scoala isi propune sa dezvolte si sa recunoasca realizarile si creativitatea fetelor; sa incurajeze si sa valorifice fiecare fata, promovand onestitatea, deschiderea, toleranta si intelegerea; sa cultive increderea de sine, independenta si responsabilitatea si sa aduca un beneficiu comunitatii locale.  Printre elevele care au studiat la Headington School se numara si actrita Emma Watson, care joaca personajul Hermione Granger din seria scrisa de J.K. Rowling -  Harry Potter. Mai mult de 150 dintre elevele de la Headington School se afla in regim de boarding, venind din peste 30 de tari. Fetele sunt cazate in patru case, in functie de varsta (de la 9 (...)

 • descrierea completa a scolii

  Hurtwood House

  Hurtwood House este un colegiu co-educational, care ofera doi ani de pregatire preuniversitara elevilor cu varsta intre 16 si 19 ani, concentrandu-se in principal pe General Certificate of Education Advanced Level (principala certificare ce ofera eligibilitate pentru admiterea in universitatile din Marea Britanie, reprezentand echivalentul Bacalaureatului european sau international, fiind insa conceput dupa rigorile specifice sistemului britanic de invatamant). Hurtwood House este localizata in langa Dorking, Surrey. Cazarea celor 300 de elevi se face in una dintre cele opt case, fiecare condusa de un supervizor si o echipa de tutori, existand conditii excelente. De obicei, elevii locuiesc cate doi in camera, dar in anul doi exista si posibilitatea de a locui singuri. In afara de rezulta (...)

 • descrierea completa a scolii

  King Edward's Witley (IB School)

  King Edward’s School Witley este o scoala privata mixta, localizata in Surrey si frecventata de elevi cu varsta intre 11 si 18 ani. Incepand din anul 2004 curriculum-ul scolii se centreaza pe Bacalaureatul International. Elevii locuiesc in 6 case, separat in functie de gen, impartasind un mediu placut si sigur. King Edward’s School Witley mizeaza pe construirea relatiilor (intre elevi si intre elevi si profesori si ceilalti membrii ai personalului scolii) ca factor-cheie in dezvoltarea academica si personala. Scoala se preteaza pe traditia britanica de oferire a unei educatii excelente, invatarea avand loc si in afara salilor de curs.    Astfel, elevii urmeaza si un program de activitati creative (ateliere de arte vizuale, dans, orchestra, formatii muzicale, jazz e (...)

 • descrierea completa a scolii

  Kingham Hill

  Infiintata in 1886, Kingham Hill School este o scoala mixta de exceptie, cu istorie impresionanta, asezare si facilitati excelente si planuri ambitioase. Elevii internationali beneficiaza de cursuri suplimentare de limba engleza, sprijin pentru integrarea in comunitatea scolii, consiliere si excursii in locuri de interes cultural. Kingham Hill School este localizata in inima zonei Cotswolds, langa Oxford, Cheltenham si Stratford-Upon-Avon, fiind inconjurata de privelisti minunate. Cotswolds face parte din grupul catorva zone numite de catre Guvernul Marii Britanii “Area of Outstanding Natural Beauty”. De asemenea, scoala se afla la distanta foarte mica de Kingham, desemnat “Satul preferat al Angliei” (England’s favourite village).   Campusul scolii se (...)

 • descrierea completa a scolii

  King's Ely

  King’s Ely International face parte din Scoala King’s Ely, scolarizand elevi inernationali si propunandu-si sa le ofere sprijin, oportunitatea de a obtine calificarile necesare pentru a urma studiile superioare in Marea Britanie, oportunitatea de a vizita Marea Britanie si de a cunoaste cultura, posibilitatea de integrare in mediul de la King’s Ely prin numeroase activitati extracurriculare si construirea spiritului de echipa.   Scoala ofera doua programe elevilor internationali:    Pre-GCSE - pentru elevii intre 14 si 15 ani care au nevoie de sprijin pentru limba engleza, studiindu-se curriculum-ul intreg, cu accent crescut pe limba engleza;  GCSE intensiv (1 an) - pentru elevii intre 15 si 17 ani, cu un nivel intermediar sau avansat al (...)

 • descrierea completa a scolii

  Lancing College

  Fondat in 1848, Lancing College gazduieste elevi cu varsta intre 13 si 18 ani pe care ii ajuta sa isi dezvolte dragostea de invatare si sa isi atinga potentialul maxim. Pe langa pregatirea academica pentru universitate, colegiul contribuie la dezvoltarea personalitatii elevilor si prin activitatile artistice si sportive. Aflat in apropiere de Brighton, bucurandu-se de un peisaj impresionant, colegiul pune la dispozitia elevilor numeroase resurse: biblioteca, consiliere din partea mai multor persoane, cu functii diferite, diferite departamente academice (arte, afaceri, design si tehnologie, drama, economie, limba engleza, geografie, istorie, matematica, limbi moderne, psihologie, etc.), sprijin in invatare etc. Activitatile extracurriculare includ muzica, dans, drama, precum si fotbal, ho (...)

 • descrierea completa a scolii

  Lansdowne College

  Lansdowne College face parte din Colegiile Astrum (alaturi de Chelsea Independent College si Duff Miller College), care sunt toate diferite, astfel elevii pot alege mediul de invatare care li se potriveste cel mai mult. Pentru mai bine de 60 ani, cele trei colegii au incurajat elevii sa se distinga de multime, sa gandeasca atat critic cat si diferit, sa isi urmeze ambitiile si sa exceleze in ceea ce fac.  Astfel, programul de invatare de la Astrum consta in identificarea abilitatilor fiecarui elev si crearea unui plan individualizat de invatare, combinand practicile de invatare traditionale cu cele moderne (state of the art).   Colegiul se afla  in apropiere de Notting Hill, langa Hyde Park si Kensington Palace, in Londra, orasul cu cele mai multe nationalitati si limbi vo (...)

 • descrierea completa a scolii

  Licensed Victuallers School

  Fondata cu 200 ani in urma, Licensed Victuallers' School (LVS Ascot) este o scoala mixta, frecventata de peste 900 de elevi cu varsta intre 4 si 18 ani, in regim boarding fiind 185 de elevi cu varsta peste 7 ani, dintre care 40 provin din mediul international. Scoala isi propune sa ajute elevii sa isi atinga potentialul maxim, oferind un curriculum bogat si stimulant, sa isi dezvolte abilitatile si talentele, prin gama variata de activitati co-educationale. De asemenea, isi propune sa creeze un mediu sigur, fericit si flexibil pentru elevi, sa contribuie la cresterea stimei de sine a acestora, precum si respectului pentru ceilalti si pentru mediu, sa dezvolte un parteneriat de invatare intra scoala, casa si comunitate, ajutand elevii sa se adapteze eficient la o lume in permanenta schimba (...)

 • descrierea completa a scolii

  Liverpool College

  Fondat in 1840, Liverpool College scolarizeaza elevi cu varsta intre 3 si 18 ani. Colegiul depune eforturi pentru a se asigura ca fiecare elev are oportunitatea de a-si dezvolta talentul, precum si caracterul, creativitatea si spiritualitatea.    Pe langa programul obisnuit, Liverpool College are si un program boarding, gazduind maxim 30 de baieti si fete. Numarul mic asigura o grija si pregatire aprofundata, scopul colegiului fiind de a-i pregati pe elevi pentru universitate. Liverpool College are parteneriat cu University of Liverpool, universitate de top din Marea Britanie, bazata pe cercetare.   Programe de studiu   General Certificate of Secondary Education (GCSE) – pasaportul pentru licee si scoli boarding din Marea Britanie GCSE este cea mai popula (...)

 • descrierea completa a scolii

  Merchiston Castle (Boys)

  Merchiston Castle School este una dintre cele mai prestigioase scoli private pentru baieti din Marea Britanie. Aflata la 6 kilometri de Edinburgh, capitala scotiana, scoala a fost inaugurata in 1833, avand la inceput aproximativ 30 de baieti. Astazi, scoala cuprinde 470 de elevi, dintre care aproximativ 65% locuiesc in campusul scolii. Acestia sunt educati pentru a deveni independenti si pentru a obtine rezultate academice remarcabile. Programe de studiu Junior School : 8 – 12 ani Middle School (GCSE): 13 -15 ani. Programa de GCSE cuprinde: cursuri de limbi straine (franceza, germana, spaniola, chineza), istorie, geografie, matematica, stiinte, arta, design, electronica, muzica si sport. In cazul in care elevul are neoie de sprijin pentru a invata mai bine, el poate primi ore s (...)

 • descrierea completa a scolii

  Millfield Prep (Prep School)

  Infiintata in 1945 si localizata in Glastonbury, Somerset, Millfield Preparatory School scolarizeaza elevi cu varsta intre 2 si 13 ani. Scoala se bazeaza pe principiul conform caruia fiecare copil este unic si merita educatie de cea mai inalta calitate. Raportul profesori elevi este de 1 la 8, copiii beneficiind astfel de o educatie individualizata. Eleviii sunt incurajati sa fie atenti cu ceilalti, generosi si toleranti si sa se descurce bine in domeniul academic, dar si muzica, drama, sport sau activitati artistice. Spre deosebire de alte scoli preparatorii care se incheie cand elevii au 11 ani, Millfield scolarizeaza elevi pana la 13 ani, considerand ca mediul din scoala ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile si increderea in sine. Elevii sunt cazati in cinci case, in functie de varsta s (...)

 • descrierea completa a scolii

  Millfield School

  Fondata in 1935, Millfield School este una dintre cele mai importante scoli coeducationale din Marea Britanie, oferind elevilor sai diverse oportunitati si experiente, ajutandu-i sa-si cladeasca maturitatea si incredrea in propriile forte, ca in final pe portile scolii sa iasa tineri grijulii, flexibili si rezilienti, capabili sa faca fata provocarilor secolului XXI.   Millfield School are ca fundament ideea ca fiecare elev are dreptul de a-si implini potentialul, astfel scoala se straduie sa creeze un mediu social si de invatare in care elevii sunt sprijiniti pentru a-si depasi slabiciunile, incurajati sa se dezvolte la maxim si hraniti ca sa poata inflori.   Elevii de la Millfield School au varstele cuprinse intre 13 si 18 ani si sunt in numar de aproximativ 1.200, dintre c (...)

 • descrierea completa a scolii

  Mount St Mary's College

  Fondat in 1842, Mount St Mary's College este un colegiu coeducational pentru copii cu varsta intre 11 si 18 ani. Misiunea acestuia este dezvoltarea armonioasa a intregii personalitati a fiecarui copil: spiritualitatea, intelectul, partea emotionala, artistica si fizica, accentuandu-se unicitatea fiecarui copil. Valori precum dragostea de adevar si dreptate, responsabilitatea fata de sine si fata de ceilalti, grija fata de cei aflati in nevoie, motivatia pentru excelenta sunt doar cateva dintre cele practicate la Mount St Mary. Colegiul se afla in localitatea Spinkhill, Derbyshire, la 11 km de aeroportul Sheffield City. Cazarea fetelor si baietilor se face in doua case separate: Loyola House si Hopkins House. Elevii mai mici locuiesc cate doi sau trei in camera, iar cei mai mari singuri, f (...)

 • descrierea completa a scolii

  Oakham School (IB School)

  Fondata in 1584 si situata in orasul Oakham din Rutland, Oakham School este una dintre cele mai vechi si mai mari scoli boarding din Marea Britanie, frecventata de apoximativ 1.000 de elevi cu varsta elevi intre 10 si 18 ani, dintre care 10 % sunt elevi din afara Europei. Oakham School  pregateste elevii pentru A Levels, dar si pentru Bacalaureatul International. Oakham School acorda o mare importanta artelor. Astfel, in drama - productii ale scolii impart scena cu piese de la festivalul din Edinburgh, in muzica - numeroase concerte sunt organizate, in arte - sunt organizate expozitii, precum si ateliere de sculptura, pictura, bijuterii. Scoala se bucura si de facilitatile si rezultatele excelente ale departamentului de Design. Printre activitatile extracurriculare se numara si spor (...)

 • descrierea completa a scolii

  Old Swinford Hospital

  Fondata in anul 1.670, Old Swinford Hospital este o scoala de baieti cu varsta intre 11 si 18 ani, ce ofera educatie la standarde inalte, cu clase mici, profesori dedicati si personal implicat in bunastarea elevilor, fiind cea mai performanta scoala din regiune.  Old Swinford Hospital se afla in Stourbridge, un oras din West Midlands cunoscut pentru productia de sticla, care a inceput prin anul 1.600. Orasul se afla la 54 km de aeroportul international din Birmingham. Pe langa pregatirea academica, elevii au posibilitatea de a se implica intr-o gama variata de activitati: de la arta, drama, design,  la tir cu arcul, gatit etc., plus activitatile sportive. De asemenea, la Old Swinford Hospital exista asa-numita "Adventute Week", ultima saptamana inainte de vacanta de (...)

 • descrierea completa a scolii

  Oundle School

  Oundle School reprezinta o comunitate speciala pentru copii, parinti, profesori si locuitorii orasului cu acelasi nume in inima Angliei. Oundle se remarca prin paleta diversa si bogata de oportunitati oferite elevilor si prin faptul ca se numara printre cele mai mari 3 scoli boarding din Marea Britanie. Scolile de dimensiuni mai reduse pur si simplu nu pot concura cu diversitatea si bogatia de experiente oferite de Oundle, dublate de un mediu in care fiecare individ este valorizat si ajutat sa isi maximizeze potentialul. Asa cum afirma si decanul scolii, Charles Bush, "Oundle quite simply offers more". Istoria scolii incepe in 1556 cand Sir William Laxton, Lord Mayor of London, a re-infiintat vechea Oundle Grammar School, al carei elev fusese. In 1876, scoala a fost divizata in (...)

 • descrierea completa a scolii

  Plymouth (IB School)

  Fondata in 1877, Plymouth College este o scoala mixta, frecventata de 537 de elevi cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani. In regim boarding se afla doar 155 de elevi peste 11 ani, dintre care 92 provin din mediul international.    Colegiul este localizat in orasul maritim Plymouth, langa Dartmoore, cu peisaje minunate, la 40 km distanta de aeroportul Exeter si 112 km de aeroportul international din Bristol.    Elevii locuiesc in sase vile in stil Victorian, de la mijlocul sec. al XIX-lea, separat in functie de varsta si gen. Desi in exterior colegiul pastreaza aspectul traditional, in interior este dotat cu cea mai noua tehnologie. De asemenea elevii beneficiaza de biblioteca, sala de sport, piscina acoperita, doua terenuri de squash, sala de culturism, zid pentru ca (...)

 • descrierea completa a scolii

  Pocklington School

  Fondata in anul 1514, Pocklington School are o lunga istorie de oferire a unei educatii excelente copiilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 18 ani. In procesul de invatare si dezvoltare se pune foarte mare accent pe starea de bine spirituala si fizica a elevilor, scopul principal fiind acela de a dezvolta in ei dragostea de invatare care sa ii ajute sa isi implineasca potentialul.  Invatarea are loc atat in salile de clasa, cat si in afara lor, astfel elevii isi pot urma pasiunile, iar creativitatea, initiativa si independenta sunt incurajate. Campusul de 26 hectare ofera conditii excelente pentru desfasurarea activitatilor sportive, muzicale, teatrale etc. Scopul principal al scolii este de a sprijini elevii si de a le da libertatea sa se dezvolte in mod echilibrat si increzatori in f (...)

 • descrierea completa a scolii

  Queen Elizabeth's

   Queen Elizabeth's este o scoala de stat independenta ce ofera o gama larga de oportunitati si un curriculum bogat celor peste 1.420 de elevi cu varsta intre 11 si 18 ani, fiind singura scoala boarding din Devon.  Mandra de o istorie si traditie bogata, datand inca din anul 1.547, scoala este, de asemenea, determinata sa ofere elevilor pregatirea necesara pentru a deveni adulti de succes in secolul al XXI-lea. Queen Elizabeth's are o comunitate multi-culturala si internationala, elevii invatand sa traiasca si sa interactioneze cu colegi proveniti din medii diferite, dezvoltand foarte repede retele extinse de prieteni.     Queen Elizabeth's se afla in orasul Crediton, Devon, la numai 17 km de Aeroportul International Exeter si la 51 km distanta de Plymouth City Airport (...)

 • descrierea completa a scolii

  Queen Ethelburgas

  Fondat in 1912, Queen Ethelburgas Collegiate are ca si motto: “Fii cat de bun poti cu talentele pe care le ai.”, subliniind faptul ca exista mai multe cai de a avea succes in viata.  Queen Ethelburgas Collegiate se afla in Thorpe Underwood, langa Little Ouseburn, in nord-est de orasul York. Campusul are la baza siguranta, confort si practicabilitate. Numarul elevilor dintr-o camera variaza de la 4, la 2 si 1, existand cinci case in care sunt cazati elevii, in functie de gen si varsta. Campusul de pe domeniul Thorpe Underwood Hall se intinde pe o suprafata mare de teren tipic Angliei rurale si include o „gradina secreta” inconjurata de ziduri, o gradina de trandafiri cu o fantana si suprafete mari de gazon verde, plus facilitati pentru diferitele activitati des (...)

 • descrierea completa a scolii

  Repton School

  Fondata in 1559, Repton School se centreaza pe o dezvoltare holistica a individului, incluzand aspecte fizice, morale si spirituale pe langa cele academice. De-a lungul timpului, s-au mentinut valorile de baza ale invatamantului la Repton, fiind adaugate perspective si tehnici noi de invatare, precum si facilitati noi: teatru cu 400 locuri, sali si terenuri de sport, excelente conditii de internat. Scoala se afla in localitatea Repton, Derbyshire. Elevii sunt gazduiti in 10 case, 6 pentru baieti si 4 pentru fete, in fiecare casa locuind aproximativ 60 de elevi, cate unul in camera (cand ajung in clasele mai mari). Scoala incearca sa creeze o atmosfeta de familie, fiecare casa fiind locul unde elevii mananca, dorm, lucreaza si traiesc.   Activitatile extracurriculare includ: Scoal (...)

 • descrierea completa a scolii

  Roedean School (Girls)

  Infiintata in 1885 de surorile Lawrence, Roedean School gazduieste 400 de fete si isi propune sa ofere o educatie stimulanta si oportunitati extrecurriculare interesante intr-un mediu prietenos si suportiv. La incheierea perioadei in Roedean elevele vor stii sa ii respecte pe ceilalti, precum si pe ele insele, fiind pregatite pentru o cariera de succes, increzatoarei ca au abilitatile necesare pentru a armoniza viata profesionala cu cea personala. Scoala se afla in Roedean, in partea de est a orasului Brighton, cu deschidere la mare. Campusul se intinde pe o suprafata de 48 hectare, beneficiind de facilitati excelente: sala de sport multifunctionala, piscina acoperita, 12 terenuri de netball, 15 terenuri de tenis, terenuri de hockey, cricket, pista de atletism, teren de golf si terenuri d (...)

 • descrierea completa a scolii

  Rossall School (IB School)

  Rossall School este o scoala boarding si de zi, infiintata in anul 1844, care le ofera tinerilor o experienta educationala unica si o vasta paleta de programe de studiu, bazate pe excelenta academica. La Rossall School studiaza elevi din peste 30 de tari ale lumi, acestia avand parte astfel de o experienta multiculturala intr-un mediu britanic traditional. Scoala isi propune sa dezvolte capacitatea elevilor de invatare pe parcursul vietii, un simt al responsabilitatii si integritatea lor personala. Rossall School se mandreste cu un procent de 95% din absolventii sai care sunt acceptati la cursurile universitatilor britanice de top, existand un lung sir de succese ale acestora la prestigioasele universitatii Cambridge si Oxford.  Localizare Scoala Rossall este situata pe coasta pitor (...)

 • descrierea completa a scolii

  Royal High School Bath (Girls)

  Infiintata in 1865, Royal High School Bath este o scoala de fete cu varsta intre 3 si 18 ani, in regim boarding fiind doar fete incepand cu varsta de 10 ani. Elevele sunt in numar de 725, dintre care 100 in regim boarding, 50 provenind din mediul international.  Scoala se afla in apropiere de centrul orasului Bath, care combina foarte bine istoria cu viata culturala contemporana, fiind inclus de UNESCO in Patrimoniul Mondial datorita elegantei arhitecturii de secol XVIII, impresionantelor cai navigabile interioare, intinselor spatii verzi si faimoaselor bai romane. Bath este un oras al festivalelor si evenimentelor internationale, destul de mare sa ofere foarte bune conditii in ceea ce priveste sportul, artele, filmul, moda, muzica si shopping-ul. De asemenea, este destul de mic sa c (...)

 • descrierea completa a scolii

  Royal Russel School

  Royal Russell School isi incepe istoria in decembrie 1853, cand un grup de functionari londonezi se intalnesc sa discute posibilitatea de a contribui la imbunatatirea accesului la educatie a familiilor cu dificultati financiare. Printre ei se afla si Lordul John Russell, fiul Ducelui de Bedford, fost prim-ministru al Marii Britanii, el devenind presedintele noii infintate scoli. Royal Russell este un colegiu co-educational (fete si baieti), aflat sub patronajul Majestatii Sale Regina a II-a a Marii Britanii. Scoala isi propune sa ofere elevilor sai acces la o gama exceptionala de oportunitati, intr-un mediu cu aspiratii academice inalte, dar si sensibil la nevoile elevilor. Fiecare individ este vazut ca fiind o valoare in sine, cu nevoi si aspiratii unice, si cu abilitati ce trebuie dezvo (...)

 • descrierea completa a scolii

  SABIS International School

  SABIS International School (SIS-UK) este o scoala de prestigiu ce face parte din organizatia educationala internationala SABIS, a carei prima scoala functioneaza inca din 1886. In prezent, aceasta retea cuprinde scoli in 15 tari aflate pe 4 continente. SIS-UK este o scoala independenta, mixta, cu internat, care scolarizeaza copii intre 11 si 14 ani (clasele 7 – 9) si urmeaza sa se extinda in urmatorii ani pana la clasa a 12-a. Misiunea scolii este de a ajuta elevii sa isi atinga deplinul lor potential si de a invata fara incetare pe tot parcursul vietii (life-long learning). SIS-UK aspira sa dezvolte in fiecare copil valori etice, civice si morale intr-un mediu international. Scoala considera ca succesul unei institutii de invatamant consta in valoarea pe care o adauga fiecarui elev (...)

 • descrierea completa a scolii

  Scarborough College (IB School)

  Scarborough College este o scoala mixta independenta pentru copii cu varsta intre 3 si 18 ani, fiind centrata pe oferirea unei educatii complete ce inspira excelenta academica si asigura o gama variata de activitati sportive, culturale si sociale care largesc orizonturi si cladesc incredere in sine. Elevii de aici provin din medii culturale variate: China, Germania, Austria, Franta, Spania, Thailanda si Mexic, printre altele, colegiul oferind elevilor oportunitatea de a opta pentru A Levels sau Bacalaureat International. Ambele examinari le ofera acestora calificarile necesare admiterii la universitatile din Marea Britanie si din toata lumea.    Colegiul este situat in orasul al carui nume il poarta, de pe coasta din North Yorkshire, bucurandu-se de o priveliste minunata asupra (...)

 • descrierea completa a scolii

  Sevenoaks (IB School)

  Sevenoaks School este o scoala boarding co-educationala pentru elevi cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani. Fiind fondata in 1432, Sevenoaks ofera educatie la cele mai inalte standarde ale excelentei, punand in acelasi timp accent pe latura extrascolara si pe dimensiunea globala a educatiei, lucru promovat si de curricula Bacalaureatului International (IB). Cei peste 1000 de elevi ai scolii se bucura de un mediu cu adevarat international, datorita mixului de peste 40 de nationalitati prezente in cadrul scolii. Sevenoaks se bucura de reputatia de a fi deschizatori de drumuri si exploratori ai ideilor noi, lucru demonstrat de faptul ca Sevenoaks a fost prima scoala din Marea Britanie care a introdus Bacalaureatul International (IB) ca forma de examinare pentru admiterea in invatamantul supe (...)

 • descrierea completa a scolii

  Shaftesbury School

  Shaftesbury School este una dintre cele 38 de scoli boarding de stat din Anglia, fiind o scoala mixta, pentru elevi cu varsta intre 11 si 18 ani, fondata de Church of England si localizata in orasul antic Shaftesbury.   Ideile de la baza scolii sunt aspiratia (setarea de scopuri in jurul carora sa se desfasoare activitatea zilnica si urmarea visurilor), actiunea (ducerea la indeplinire a visurilor) si realizarile (dezvoltarea abilitatilor si valorizarea fiecarui lucru care ne aduce cu un pas mai aproape de visurile pe care le avem).  Scoala valorizeaza unicitatea fiecarei fiinte umane indiferent de gen, varsta, etnie, credinta sau orientare sexuala si invata importanta iubirii. respectului, tolerantei, iertarii, nevoii de a munci pentru pace si dreptate, sinceritatii si loialit (...)

 • descrierea completa a scolii

  St Clare's (IB School)

  Fondat in anul 1953, St. Clare's, Oxford este un colegiu international, specializat in predarea si invatarea din cadrul diplomei de Bacalaureat International (International Baccalaureate - IB). IB este o calificare internationala foarte apreciata, studentii preferand-o in locul diplomei britanice traditionale de A Level deoarece este recunoscuta de cele mai importante universitati din lume. IB este un program de 2 ani, pentru elevii de peste 16 ani care se pregatesc pentru universitate, iar in Marea Britanie St. Clare’s este colegiul care pregateste elevii pentru IB de cel mai mult timp.   St. Clare's combina cu succes abordarea moderna, orientata spre viitor a educatiei cu traditiile care au facut din Oxford una dintre capitalele intelectuale ale lumii. Colegiul gazduieste el (...)

 • descrierea completa a scolii

  St Edmund's College (IB School)

  St. Edmund’s College - cea mai veche scoala catolica din Anglia, fondata in anul 1.568, ofera o educatie completa fetelor si baietilor cu varsta intre 3 si 18 ani, proveniti din familii de toate religiile. Bazata pe principiile credintei catolice, scoala tinteste spre realizarea potentialului elevilor, oferind o educatie completa: intelectuala, fizica, emotionala si spirituala.  Campusul, incarcat de istorie si aflat  pe frumoasele meleaguri rurale din Hertfordshire, ofera facilitati moderne, precum si siguranta si stimulare pentru mintile tinere ale elevilor. Scoala se afla la 20 minute distanta de London Stansted Airport. Elevii sunt cazati separat, in functie de sex (dar ariile de socializare sunt comune), in camere de una sau doua persoane.  Pe langa activitatile (...)

 • descrierea completa a scolii

  St John's College

   Fondat in 1908, St John's College este o scoala coeducationala pentru copii cu varsta intre 2 si 18 ani, regimul de internat fiind accesibil elevilor perte 10 ani. Colegiul pune accent nu numai pe invatarea academica, ci si pe dezvoltarea creativitatii, educatia fizica, sociala si spirituala, astfel elevii isi pot atinge potentialul maxim, devenind increzatori si competenti, pregatiti pentru  viata in afara scolii.    St John's College se afla in inima orasului Southsea, langa mare, in apropiera orasului naval Portsmouth, Hampshire, la 90 minute distanta de aeropoartele Hearhrow si Gatwick. Elevii sunt cazati cate doi sau trei in camera, in 6 case, separat in functie de varsta si sex. Premisa de la care se porneste e ca fiecare elev poate contribui cu ceva, asa ca at (...)

 • descrierea completa a scolii

  St Michael's College

  St. Michael's College este un colegiu international care gazduieste elevi cu varsta intre 14 si 18 ani, continuand traditia britanica de oferire a unei pregatiri academice excelente, punandu-se mare accent pe atentia acordata fiecarui elev in parte.  St. Michael's College se afla intr-o zona numita “Inima Angliei”, aproape de orasele Hereford si Worcester. Departe de zgomotul si aglomeratia orasului, cu o frumusete naturala impresionanta, este locatia ideala pentru studiu intr-un mediu linistit si sigur. Elevii pot alege sa locuiasca in campus sau la familii atent selectionate de catre scoala. Cladirea scolii este o impresionanta constructie victoriana datand din 1856, listata in Patrimoniul Englez, prezentand interes arhitectural ridicat.   Campusul se intinde pe (...)

 • descrierea completa a scolii

  St Peter's School

  Probabil cea mai veche scoala din vestul Europei, infiintata in anul 627 AD, St. Peter's School este o scoala de elita. Datorita rezultateleor obtinute la examenele GCSE sau A Levels, este considerata cea mai buna scoala din Yorkshire si din intreaga zona de nord-est a Marii Britanii. Scoala traditionala, cu valorile disciplinei si respectului pentru ceilalti adanc inradacinate, isi propune sa promoveze dragostea de invatare si incurajeaza elevii sa isi extinda educatia dincolo de sala de clasa. Situata in centrul orasului York, pe malul raului Ouse, St Peter's scolarizeaza elevi cu varsta intre 3 si 18 ani, cei mai mici dintre ei in gradinita Clifton Pre-Prep School, dupa care acestia sunt inscrisi in scoala primara St. Olave's School. St. Peter's este o scoala coeducationala selecta, (...)

 • descrierea completa a scolii

  St Teresa's School

  St. Teresa’s School este o scoala pentru fete, unde fiecare fata este valozizata individual si ii este oferit suportul sau incurajarea de care are nevoie.  Scoala isi propune sa incurajeze elevele sa se bucure si sa se descurce bine in procesul de obtinere a excelentei academice, sa ofere sprijin, incurajare si provocare in scopul dezvoltarii potentialului in pregatirea pentru viitor si sa promoveze standarde inalte de comportament si dezvoltarea valorilor morale si spirituale.  Scoala este  localizata in satul Effingham, Surrey, la 30 minute de Londra, cu un campus de 19 hectare ce ofera securitate, intimitate si liniste. Pamantul pe care se afla scoala dateaza din perioada antica, iar cea mai veche parte a scolii - Effingham Hill House dateaza din anul 1799. Fetele (...)

 • descrierea completa a scolii

  Strathallan School

  Stathallan este o scoala coeducationala (pentru fete si baieti) din Scotia, a carui principal obiectiv o reprezinta excelenta academica. Pe langa salile de clasa moderne, scoala are numeroase facilitati pentru practicarea a peste 20 de sporturi, precum si pentru dezvoltarea abilitatilor artistice de orice fel. Elevii cu abilitati artistice sau sportive deosebite, precum si cei care se remarca academic, pot aplica pentru obtinerea unor burse din partea scolii. Strathallan se afla in apropierea orasului Edinburgh, capitala Scotiei, care asigura conexiunea cu Londra prin zboruri zilnice de aproximativ o ora si 15 minute. Campusul scolii se intinde pe un teren de 60 de hectare, unde invata si locuiesc 358 de elevi din totalul de 548 ai scolii. Programe de studiu Strathallan ofera atat curr (...)

 • descrierea completa a scolii

  TASIS London (IB School)

  TASIS - The American School, este o scoala internationala de elita care scolarizeaza elevi din peste 40 de tari. Scoala TASIS din Londra a fost infiintata in 1976 si face parte din grupul educational TASIS. Programa scolara combina un program academic exigent cu o deschidere pentru demersuri artistice, activitati fizice si serviciu in folosul comunitatii. TASIS promoveaza inovatia, creativitatea, gandirea critica si cultiva curiozitatea intelectuala in fiecare tanar. Localizare Scoala se afla chiar la marginea Londrei, la doar o ora de mers cu masina pana in centrul metropolei. Aeroportul Heathrow se afla la 13 km de campus. Programe de studiu TASIS pune la dispozitie elevilor sai doua programe alternative de studiu, care le deschide tinerilor absolventi portile catre cele mai (...)

 • descrierea completa a scolii

  The Mount School (Girls)

  Infiintata in 1785, The Mount School este o scoala de fete, care prin setul de valori si curricula promoveaza pacea, egalitatea si justitia sociala. Scoala isi propune ca elevii (de fapt, elevele) sa profite la maxim de oportunitatile pe care le au, atat in clasa cat si in afara ei, si sa isi descopere talente de existenta carora nu stiau. Fiecare fata este incurajata sa spuna ce gandeste si sa lupte impotriva nedreptatii atunci cand aceasta apare, scoala oferind un mediu prielnic dezvoltarii, in care fetele sunt ascultate si echipate cu abilitatile necesare conturarii viitorului lor. The Mount School este situata in orasul istoric York si este frecventata de 300 de elevi, dintre care 60 de fete cu varsta peste 11 ani se afla in regim de internat. Cazarea se face in doua case, in functie (...)

 • descrierea completa a scolii

  The Royal Hospital School

  Infiintata in anul 1712 in Greenwich, Londra si mutata in locatia prezenta in anul 1933, The Royal Hospital School scolarizeaza 700 de elevi cu varsta intre 11 si 18 ani, dintre care 500 se afla in regim de boarding. Localizata in zona rurala a localitatii Ipswich, la 77 km de Stansted Airport, scoala are o puternica mostenire maritima si asta pentru ca initial a fost stabilita pentru educarea copiilor din familiile cu membri implicati in marina.    Elevii de 11 si 12 ani sunt cazati in 2 case diferite, in functie de gen. Elevii mai mari de 13 ani locuiesc in 11 case, in functie de varsta si gen. Fiecare elev beneficiaza de asistenta unui mentor, care face parte din casa,  ii ofera ajutor in legatura cu orice nelamurire sau problema si ii monitorizeaza progeresul academic (...)

 • descrierea completa a scolii

  Trent College

  Infiintat in 1868, Trent College este un colegiu mixt, care scolarizeaza peste 1.000 de elevi cu varsta intre 11 si 18 ani. Rezultatele academice ale elevilor din ultimii ani s-au imbunatatit considerabil, in acelasi timp scoala asigurand un echilibru in curriculum.   La Trent College ce se intampla in afara clasei face parte din curriculum, existand numeroase activitati interesante: sport (atletism, hockey, tenis, cricket, inot, rugby etc.), drama, muzica, expeditii, antrenament, Combined Cadet Force, Duke of Edinburgh Award, implicare in comunitate.    Colegiul se afla in  Long Eaton, Nottingham, gazduind 21 de elevi internationali, veniti din Bulgaria, Romania, Cehia, Rapublica Moldova, Rusia, Ucraina, Lituania, China, Germania, Spania si Iran. Din toamna anului (...)

 • descrierea completa a scolii

  Wellington College (IB School)

  Infiintat in 1853, Wellington College ofera elevilor posibilitatea de a alege tipul de program de studiu: GCSE sau Middle Years Programme (parte din Bacalaureatul International) si A Levels sau International Baccalaureate Diploma. Din numarul total de elevi, 15 % sunt internationali. Colegiul nu este interesat cat de inteligent este un copil, ci mai degraba in ce sens este inteligent fiecare copil. Astfel, principiul fundamental al scolii este ca fiecare copil are talentele si abilitatile lui, care trebuiesc hranite pentru a se dezvolta cat mai mult si pentru a le pune in folosul sau si al mediului inconjurator, pentru ca numai asa putem schimba lucrurile intr-o lume mai buna.   Astfel, pe langa invatare si predare, Wellington College se ingrijeste ca si celelalte aspecte ale dezvo (...)

Dintre scoli

St Edmund's College (IB School)
St. Edmund’s College - cea mai veche scoala catolica din Anglia, fondata in anul 1.568, ofera o educatie completa fetelor si baietilor cu varsta intre 3 si 18 ani, proveniti din familii de toate religiile. Bazata pe principiile credintei catolice, scoala tinteste spre realizarea potentialului elevilor, oferind o educatie completa: intelectuala, fizica, emotionala si spirituala.  Campus (...) descrierea completa a scolii